t: +386 1 839 45 87m: +386 31 644 911

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Projektiranje, izvedba stabilnih gasilnih naprav

ISP projektiranje stabilnih gasilnih naprav ANSULOgenj je hiter oksidacijski proces, pri katerem se sprošča svetloba in toplota. Ogenj nastane pri reakciji goriva s kisikom, če je dovedena potrebna energija , pogasimo pa ga z izločitvijo katerega koli od elementov, ki so potrebni za vžig (gorivo, kisik, energija).

Z namenom preprečevanja širjenja požara že ob samem nastanku ognja, smo se strokovno usposobili za projektiranje, montažo stabilnih gasilnih sistemov.

Ker pa v objektih in okolju pri gašenju požara poleg škode, ki jo povzroči sam požar, največkrat nastane tudi škoda zaradi samih gasil (VODA, CO2, PENA+PRAH), smo se v našem podjetju začeli podrobno seznanjati tudi z gasili prihodnosti, ki izpolnjujejo vse iskane zahteve moderne požarne zaščite.

Med nje spadajo osebna zaščita, zaščita premoženja ter varovanje.

Tako smo se strokovno usposobili še za projektiranje, montažo in servisiranje stabilne gasilne naprave na plin:

ISP projektiranje stabilnih gasilnih naprav NOVEC

 
Ponujamo naslednje sisteme:
  • Inergen - je plinska mešanica, ki jo sestavljajo dušik, argon in gljikov dioksid. Ogenj gasi s pomočjo znižanja koncentracije kisika na nivo med 12% in 15%. Vsi plini, ki sestavljajo inergen so prisotni v naravi, zato inergen nima nobenega škodljivega vpliva na okolje, prav tako nima vpliva na ljudi v objektu. Človek potrebuje za dihanje okoli 10% kisika. 
  • Ansul R102 - je mehanska oz. električna, avtomatska gasilna naprava, ki s pomočjo cevnega sistema s šobami gasi kuhalne površine, nape ter odvodne cevi pri napah. Gasilna pena prekrije mesto gašenja s tanko plastjo, ki se generira ob stiku z ognjem. Ta plast površino ohladi in onemogoči dostop kisika, s tem pa zaduši gorenje.
  • Argonite (I3) - je plinska mešanica 50% argona (Ar) in 50% dušika (N2). Deluje enako, kot Inergen. 
  • Novec 1230 - deluje tako, da molekule absorbirajo toploto plamena in s tem znižajo njegovo temperaturo, onemogočijo verižno reakcijo in vzdrževanje ter širjenje požara. Tako pogasijo požar. Samo manjši del plina se porabi za kemično delovanje.
  • FM 200 – deluje enako, kot Novec, le plin je starejša izvedenka z večjim odtisom na okolje. Glede na to, da sta cenovno enakovredna, se priporoča vgradnja sistema Novec.
  • SKUM - stabilna gasilna naprava na vodno peno.
  • Vortex - stabilna gasilna naprava na kombinacijo vode z dušikom.

ISP projektiranje stabilnih gasilnih naprav R102

Na vrh strani...