t: +386 1 839 45 87m: +386 31 644 911

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Lesna biomasa

ISP biomasa peleti drvaSlovenija uvaža kar tri četrtine energije kot so tekoča goriva, zemeljski plin ter druga sredstva in je energetsko zelo odvisna od sveta - predvsem pri cenovni politiki. Zato naša prihodnost temelji na uporabi lastnih obnovljivih virov energije.

Za boljšo prihodnost ogrevajte z lesno biomaso...

Star, domač, preizkušen in okolju prijazen vir energije je les. V Sloveniji je narodno in energetsko bogastvo, saj je kar 54% skupne površine poraščene z gozdovi,  zaloga lesne mase pa se z leta v leto povečuje.

Ker pa je pri samem izkoristku potencialne energije pomembna predvsem naprava v kateri les kurimo, je Viessmann na trgu predstavil svojo novost – lesno uplinjevalni kotel, ki z odvzemom kisika les prežari in popolnoma uplini. Vroč lesni plin izgoreva čisto, z visokimi temperaturami in dosega kar 85% normiran izkoristek. Emisijske vrednosti pa so zelo nizke.

Zgorevalni proces je reguliran preko pametne elektronske regulacije ogrevanja prostorov in tople vode v bojlerju. V peč pa je vgrajen tudi sistem, ki nas opozori, kdaj je potrebno znova naložiti drva. Poleg tega pa v vaši kotlovnici med delovanjem kotla ne boste več vonjali dima, saj sta nalagalni prostor in del, kjer drva gorijo, plinotesno zaprta.

Izkoristki Viessmannovega novega kotla so tako visoki, da se pokuri v povprečju več kot pol manj lesa, kot pri ogrevanju z drugimi podobnimi pečmi, zato je ogrevanje cenejše in manj obremenjujoče na okolico. Če dodamo še večji toplotni zalogovnik odvečne energije, je potrebno peč naložiti le enkrat do dvakrat dnevno, s čimer prihranimo tudi na času in se lahko brez skrbi posvetimo drugim pomembnim opravilom, dokler nas ne opozori, da jo je potrebno ponovno napolniti.

Na vrh strani...