t: +386 1 839 45 87m: +386 31 644 911

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Vrtec Podlubnik Šk. Loka

ISP Vrtec SPV 500 7

Študija požarne varnosti za mobilni vrtec Podlubnik v Škofji Loki

ISP Vrtec SPV 500 2Za naročnika smo izdelali študijo požarne varnosti ter skupaj z vodilnim partnerjem IBE d.d. objekt v zelo kratkem času pripeljali od idejne zasnove do realizacije in uporabnega dovoljenja (vse skupaj cca 4 mesece).

ISP Vrtec SPV 500 5Predmet obravnave je bil nov vrtec z osmimi oddelki v Škofji Loki. Od tega so štirje oddelki namenjeni za 1. starostno skupino (otroci od 1. do 3. leta starosti) ter štiri oddelke za 2. starostno skupino (otroci od 3. do 6. leta starosti). Poleg osmih vzgojno-varstvenih oddelkov so v objektu še prostori za strokovni kader ter gospodarski in tehnični prostori. Skupna zasedenost objekta znaša cca 160 oseb. Novi objekt je izveden kot sestava prefabriciranih montažnih kontejnerskih modulov, posebej funkcionalno in oblikovno prirejenih za predvideno namembnost in dejavnost, postavljenih na sistem armiranobetonskih pasovnih temeljev. 

V sklopu študije požarne varnosti smo analizirali požarne nevarnosti in obremenitve, ki izvirajo iz namembnosti objekta, predvideli možna mesta za nastanek požara, določili koncept požarne zaščite in ukrepe za zmanjšanje možnosti nastanka požara, gašenje začetnega požara (notranje hidrantno omrežje, gasilni aparati), evakuacijo ljudi in varovanje premoženja (varnostna razsvetljava, sistem avtomatskega javljanja požara, zaščitni ukrepi za plin, …) ter omejitev širjenja in gašenja požara (delitev objekta v požarne sektorje, zunanje hidrantno omrežje, površine za intervencijske vozila,…).

ISP Vrtec SPV 500 4ISP Vrtec SPV 500 6ISP Vrtec SPV 500 3

Na vrh strani...